"Itt minden az Arsenal körül forog"

Friss hírek, információk, és minden más, amit az Arsenalról szól.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Henry visszatért, hétfőn már játszik!

2012.01.06. 14:20 Visca el BARCA!

http://www.arsenal.com/assets/_files/images/dec_11/gun__1325282430_Henry_2_510.jpg

Megérkezett a bejelentés, amire minden Arsenal-szurkoló várt: Pénteken délután hivatalos oldalán közölte az Arsenal, hogy rövidtávú kölcsönszerződés keretében ismét a klub futballistája lett a legendás Thierry Henry! A 34 éves csatár kiemelte, nem hősnek jött, szerényen hozzátette, zömében a padot koptatja majd.

A korábbi francia válogatott papírjait sikeresen elintézték a péntek déli határidő előtt, így Arsene Wenger nevezni tudta az FA Kupa 3. fordulójában a Leeds United elleni hétfőn este 20:45 órakor kezdődő találkozóra.

Az arsenal.com szokásához híven az új kontraktus időtartamáról nem ír, de egyértelmű, hogy két hónapos megállapodásról van szó, így nem akárkivel helyettesíti az együttes januárban és februárban az Afrikai Nemzetek Kupájára távozott csatárpárosát, a marokkói Maruan Samahot és az elefántcsontparti Gervinhót.

Henry a londoniak örökös házi gólkirálya (370 meccs, 226 gól), az MLS szünete miatt pedig november óta az Arsenal edzőközpontjában tartja formában magát, így a szerződés nem hoz egetrengető változásokat életében.

„Rendkívül boldog vagyok – jelentette ki a menedzser. – Az én és Thierry Henry nagy vágya valósult meg. Januárban és februárban erősíti a csapatot, mielőtt visszatér az Egyesült Államokba. Kétségem sincs afelől, hogy a két hónap alatt óriási pluszt ad a társaknak a pályán és az öltőzőben. Nyugodtan futballozhat, különösebb nyomás nélkül."

„Először elképzelhetetlennek tűnt, de amikor az Arsenalról van szó, a szívem diktál – így Henry. – Amint elárulták az igazolás mögött rejlő tervet, azonnal bólintottam. Nem hősnek jövök ide, vagy hogy bizonyítsak bármit. Csak azért, hogy segítsek - az embereknek meg kell ezt érteni. Maruan és Gervinho az Afrika-kupán szerepel, így megkértek, hogy töltsem be a mögöttük maradt űrt. Kölcsönszerződésről van szó, és zömében a kispadon fogok ülni, persze ha egyáltalán bekerülök a keretbe. Arsene jó úton haladó csapatot irányít, aminek én csak egy alkotórésze leszek."

„Egyúttal üzenni szeretnék a New York Red Bulls szurkolóinak is! Mindig hangsúlyoztam, soha többet nem játszom Európában, de nagyon nehéz, amikor az Arsenalról van szó. Nem teljes szezonra érkezem, hamar visszatérek és meg akarom nyerni az MLS-t a Red Bulsszal. Remélem duplán nyertes vállalkozásba vágtam: segíteni tudom az Arsenalt és csúcsformában térhetek vissza a rajtra" – tette hozzá a március 10-én induló MLS-re utalva.

A korábbi legendás 14-es meze jelenleg Theo Walcott tulajdona, így a 12-est kapta.

Henry mind a 226 gólja az Arsenalban:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://go-gunners.blog.hu/api/trackback/id/tr723524294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása